De Freesias

Tanne en Meriette

Meriette

Meriette heeft der hele leven geen enkele man weten te strikken. Ze is altijd een verstokte vrijgezel gebleven, of op zijn Zeeuws: een ouwe jonge meid!! Ze heeft daardoor een zure, wat ontevreden blik en ja, ze heeft het ook zwaar, altijd hoofdpijn en een zwak gestel, nee het valt allemaal niet mee.

Tanne

Tanne is getrouwd met Jewannes en ze voelt zich nog een jonge meid. Ook al is Jewannes op sommige plekken versleten, bij Tanne werkt alles op volle toeren en daar doet ze dan ook haar best voor. Ze bezoekt af en toe de "plastieke sjirurg", smeert iedere dag overal uierzalf op en ruikt altijd naar 4711.

Mariëtte

Mariëtte is een bijzonder rijke dame die druk is met al haar clubjes, vakanties en uitstapjes met haar BFF Tandina maakt ze leuke tripjes, al jaren getrouwd met Roderik, een heer van stand.

Tandina

Tandina is zo mogelijk nog rijker dan Mariëtte, echtgenoot Pieter-Jan is niet zo blij met haar shopgedrag. Maar met een paar mooie miniscule setjes weet ze hem steeds weer in te palmen.

Rietje en Tannie

Rietje en Tannie zijn verpleegkundigen op de Herrie Dunant. Ze hebben heel wat te stellen met die ouwetjes. Gelukkig is er afleiding genoeg, Tannie droomt van die knappe geriater en alle jonge matroosjes.
Rietje droomt over andere dingen. Ze is al meer dan 10 jaar verloofd en raakt het wachten wel een beetje beu.

Welkom bie De Freesias